Het werd tijd!

Het werd is tijd!

In TivoliVredenburg is op 8 maart (Wereldvrouwendag) een dialoog-avond over vrouwelijke seksualiteit ‘Let’s talk about sex’. Een avond over de do’s en dont’s rondom een mooie, gezonde en lekkere seksuele relatie met ‘de ander’ en jezelf. Ik vind dat een mooi initiatief.

Toch gek dat er zo weinig over seksualiteit gesproken wordt.Zelf heb ik er ook lang niet over gedeeld. Behalve met mijn man had ik het er eigenlijk met niemand over. Zelfs niet met vriendinnen.
Hoe zit dat met anderen? Hoe zit dat met jou?
Ik vermoed dat het bij de meesten niet anders zal zijn. Dat blijkt ook wel uit de #MeToo beweging die vorig jaar opkwam. Kennelijk zien, denken en ervaren we veel als het over seksualiteit gaat en laten we het daar bij.
We laten over onze grenzen gaan, geven geen weerwoord, hebben geen idee of de issues die we zelf ervaren uniek zijn of dat anderen daar ook mee bekend zijn. We zijn stik-jaloers, hebben zelden zin in seks of we genieten er juist veel en vaak van. We zijn creatief en verzinnen wekelijks iets nieuws om met of zonder je partner(s) van te genieten of we doen het al jaren op dezelfde manier.
We weten het niet omdat we het er niet over hebben. We lezen er wel over en we kijken naar porno of porna. Om het verder veilig binnen onze eigen vier muren te laten.

Uit ervaring weet ik dat delen helend werkt. Delen is ook verrijkend en inspirerend! Maar waarom zou je juist over seksualiteit willen praten?
Ik kan wel een paar redenen verzinnen; Om te leren van anderen. Om anderen te leren over hoe jij er in staat. Om in te zien dat je echt ‘nee’ of ‘ja’ kunt zeggen. Om te ontdekken dat jij niet gek bent. Om te horen dat je veel te bieden hebt aan anderen. Om te vertellen waar je moeite mee hebt. Om te horen dat anderen dat herkennen. Om een luisterend oor te zijn. Om verder te kijken dan je slaapkamer groot is. Om je nieuwsgierigheid te bevredigen (net als het uitwisselen van recepten wil ik ook wel eens weten hoe anderen seks bedrijven of wat zij het allerlekkerst vinden). Simpelweg om nog meer plezier te krijgen in seks!

Ik ga er toch maar eens over beginnen. Het is tijd!

‘Let’s Talk About Sex’  in TivoliVredenburg

 

Wil je vaker een blog van me lezen?
Vul onderstaand formuliertje in.
Dan krijg je een seintje als ik weer een blog heb geplaatst.

Loading