Intervisie

voor professionals

Intervisie is een vorm van professionele zelfzorg en deskundigheidsbevordering. Met gelijkgestemden vorm je een intervisiegroep waarbij je met elkaar meedenkt over vraagstukken uit ieders werksituatie. Naast het aangereikt krijgen van oplossingen, is de kern van intervisie het vergroten van je kennis en kunde en dus van de kwaliteit van je werken. De kracht zit in de dialoog met gelijkgestemden. Je bespreekt elkaars vragen die worden belicht vanuit ieders perspectief. Je krijgt inzicht in je professioneel handelen en raakt geïnspireerd tot het zetten van nieuwe stappen.
Intervisie werkt volgens het principe van wederkerigheid. Jij geeft aan de ander en de ander geeft aan jou.

Werk je als individuele professional in een organisatie of ben je werkzaam als zelfstandige?

Vorm je met een aantal anderen een (multidisciplinair) team?

Is jouw intervisiegroep toe aan nieuwe inspiratie?

Beroepen waarbij intervisie ingezet kan worden zijn onder andere: docent (basisschool, voortgezet onderwijs, mbo, hbo, universitair), verpleegkundige, huidtherapeut, maatschappelijk werker, groepswerker, sociotherapeut, huisarts, ziekenhuisarts, advocaat, coach, trainer, regisseur, teamleider, manager, enz.

Intervisie is een vorm van deskundigheidsbevordering. Overleg met je werkgever in hoeverre intervisie als zodanig gefinancierd kan worden.

Neem contact op!